Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада затвердила календар пам’ятних дат та ювілеїв Києва на 2022 рік

15 квітня 2022 року, 12:55

Київська міська рада затвердила календарний план заходів з організації та відзначення на території Києва пам’ятних дат та ювілеїв у 2022 році. Таке рішення було прийнято сьогодні, 15 квітня, на пленарному засіданні Київради більшістю депутатів.

За словами голови постійної комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, війна триває і на інформаційному фронті, тому необхідно проводити інформаційно-просвітницькі заходи щодо збереження та захисту української національної пам’яті, ідентичності та автентичної культури.

«Міська влада сприяє реалізації заходів, які спрямовані на відновлення національної пам’яті та популяризацію української історії. У календарі пам’ятних дат та ювілеїв Києва передбачено організацію тематичних, інформаційних, навчально-виховних, культурно-мистецьких заходів, де буде висвітлено інформацію про історичні події і видатних людей», – зазначила Вікторія Муха.

Вона додала, що у плані передбачено відзначення знакових пам’ятних дат в історії та ювілеїв учасників Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, українських громадських діячів, дисидентів, журналістів, мистецтвознавців та письменників, які за життя були учасниками боротьби за незалежність України.

Повний перелік пам’ятних дат та ювілеїв – за посиланням.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]