Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада затвердила новий склад Адміністративної комісії при КМДА

23 вересня 2021 року, 12:54

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили важливе рішення — про оновлення складу адміністративної комісії при КМДА. Комісія працює з 2016-го року, за час роботи розглянула майже 17 тис. справ про адміністративні правопорушення та призначила штрафів на загальну суму понад 13 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, який призначений головою комісії.

«Насправді функція Адміністративної комісії для міста дуже важлива – розгляд та вирішення справи про адмінпорушення. До прикладу, невчасно вивозиться сміття біля магазинчика. Інспектор благоустрою складає протокол про адмінпорушення, який і передається на розгляд адміністративної комісії. Штрафи, хоча і не високі – до 1700 грн максимум, але накладати їх має право винятково колегіальний орган з обов’язковою присутністю правопорушника», – прокоментував Олексій Кулеба.

У полі зору адміністративної комісії порушення: правил благоустрою, розміщення рекламних засобів, правил торгівлі на ринках та користування житловими будинками тощо. Повний перелік визначений статтею 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Олексій Кулеба додав, що за 5 років роботи комісія провела 155 засідань, розглянула 16 тис. 840 справ про адміністративні правопорушення та стягнула на користь міста штрафів на суму понад 13 млн грн.

«Дякую депутатам за підтримку цього рішення. Адже без належного покарання порушників ми ніколи не виховаємо культуру поводження у міському середовищі, дбайливого ставлення до міста», – додав перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

Він побажав новому складу комісії ефективної та неупередженої роботи, прийняття об’єктивних рішень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]