Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради з проханням прискорити та забезпечити прийняття законопроєктів щодо підвищення безпеки учасників дорожнього руху 

18 травня 2023 року, 12:51

Київська міська рада звернулась до Верховної Ради України з проханням прискорити та забезпечити прийняття трьох законопроєктів №№ 4594, 3023, 5798 щодо підвищення безпеки учасників дорожнього руху. Таке звернення підтримали 66 депутатів Київради.

Звернення передбачає прохання прискорити та забезпечити прийняття законопроєктів:

№4594 «Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення повноважень інспекторів із паркування для захисту інтересів осіб з інвалідністю)»; 

№3023 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)»;

№5798 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі суспільства у заходах контролю за безпекою дорожнього руху та дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів».

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, протягом останніх років у столиці стрімко зростає кількість учасників дорожнього руху – це призводить до збільшення інтенсивності трафіку на дорогах.

«Наразі низький рівень безпеки дорожнього руху обумовлений, серед іншого, і низьким рівнем дорожньої дисципліни його учасників. Особливої уваги потребує розв’язання проблем дотримання прав осіб з інвалідністю. Тому одним з пріоритетів має бути створення суспільного середовища рівних можливостей для осіб з інвалідністю. На жаль, у суспільстві ще досі немає усвідомлення, що вимога виокремити на паркувальному майданчику місце для людини з інвалідністю – це не проста формальність. Недобросовісні водії продовжують паркуватись на місцях визначених для осіб з інвалідністю. Тому розширення повноважень інспекторів з паркування в частині розгляду справ про зупинку авто на цих місцях дозволить більш дієво розв'язувати зазначену проблему та знизить її гостроту для суспільства», – повідомив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради розповів, що також ВРУ необхідно остаточно врегулювати права та обов’язки водіїв портативних електричних транспортних засобів.

«Крім цього, у Верховній Раді України перебуває на розгляді проєкт Закону України, норми якого спрямовані на посилення контролю за безпекою дорожнього руху. Це можливо шляхом залучення учасників дорожнього руху, громадян та активних представників громадянського суспільства до роботи щодо контролю за безпекою дорожнього руху та правилами зупинки, стоянки, паркування сучасних технічних засобів», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]