Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські лікарні оновлюють відділення та обладнання для підвищення якості послуг і комфорту киян – Ганна Старостенко (+фото)

03 вересня 2021 року, 13:56

Київські міські заклади охорони здоров’я попри всі труднощі, пов’язані з пандемією та карантинними обмеженнями, докладають максимум зусиль, аби оновити матеріально-технічну базу та підвищити комфорт перебування пацієнтів. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко після інспекції лікувальних закладів у Дарницькому районі столиці.

«Висока якість медичних послуг – це наш пріоритет. Тому дуже важливо, аби керівництво закладів раціонально та ефективно використовувало кошти державного бюджету та власні надходження для оновлення медичного обладнання, ремонту приміщень та вдосконалення закладу. Місто також виділяє кошти на ремонтні роботи та оснащення закладів охорони здоров’я», – зауважила вона.

Зокрема, Київська міська клінічна лікарня № 1 за останні кілька років здійснила термосанацію корпусів. Загалом, на здійснення ремонтних робіт було витрачено майже 110 млн грн.

«Крім того, минулого року за кошти міського бюджету – близько 23 млн грн – для лікарні було придбано апарат комп’ютерної томографії Revolution Evo. Він оснащений програмним забезпеченням для дослідження головного мозку, судин, структури та функції серця, віртуальних реконструкцій порожнинних органів, 3D-реконструкцій кісток», – додала вона.

Також, за словами Ганни Старостенко, вже протягом кількох років у закладі функціонує лабораторна інформаційна система, яка автоматизувала, пришвидшила та спростила процес передачі матеріалу для досліджень, а також отримання результатів. КНП «Київська міська клінічна лікарня № 1» обслуговує більше ніж 500 тисяч людей, має сучасну лікувально-діагностичну базу для надання кваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги. Потужність ліжкового фонду складає 605 ліжок, 350 з яких – розраховані для лікування хворих на COVID-19.

Київська міська клінічна лікарня № 1

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]