Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський фунікулер після завершення робіт із консервації вестибюля закривається на плановий ремонт

03 червня 2022 року, 9:25

Після завершення робіт із консервації вестибюля Київський фунікулер закривається на плановий ремонт. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Із початком повномасштабної агресії росії перед Києвом постало питання функціонування фунікулеру як не лише громадського транспорту, але й пам’ятки. Адже фунікулер має статус пам’ятки архітектури, історії, науки і техніки. Особливо цінним є оздоблення вестибюлів, а саме вітражі у виконанні українських художників Валентина Задорожного та Миколи Шкарапути», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, питання консервації пам’ятки вдалось вирішити завдяки волонтерам. Так, вітражі верхньої станції закрили 12 дерев’яними щитами, укріпили їх вогнестійким брезентом та оцинкованими залізними листами. Аналогічні роботи провели і на нижній станції. Загалом захист вітражів зайняв більше місяця.

«Зараз, окрім консервації художніх елементів фунікулеру, стоїть питання планового щорічного ремонту, який повинен проходити підйомник. Тому зараз фунікулер закриється на плановий ремонт, щоб за першої нагоди відкрити двері для відвідувачів», – сказав Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]