Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київський культурний кластер» купує алкогольні напої для барів муніципальних кінотеатрів за обігові кошти КП – бюджетні кошти не витрачаються

16 жовтня 2023 року, 10:25

Алкогольні напої, на які КП «Київський культурний кластер» оголосило тендер, купуються для барів чотирьох муніципальних кінотеатрів. Закупівля здійснюється за кошти комунального підприємства для ведення господарської діяльності, на яку є ліцензія. Бюджетні кошти не залучаються.

Як інформує комунальне підприємство, у його структурі наразі функціонують 7 кластерів – «Краків», «Лейпциг», «Флоренція», «Імені Т.Г. Шевченка», «Старт», «Арт-Братислава» та «Ліра». У чотирьох барах, що працюють при комунальних кінотеатрах, здійснюється продаж алкогольних напоїв у межах офіційного ліцензування. Йдеться про бари у кластерах «Краків», «Лейпциг», «Флоренція» та «Імені Т.Г. Шевченка».

Тому закупівля алкогольних напоїв здійснюється винятково для зазначених закладів і лише для сервісного обслуговування відвідувачів. Асортимент вказаної продукції поповнюється в разі потреби та у відповідних обсягах.

Окрім того, у «Київському культурному кластері» наголосили, що тендер передбачає закупівлю алкогольних напоїв коштом підприємства, а не з міського бюджету. Про це зокрема зазначено в тендерній документації, розміщеній на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Варто зазначити, що у кластерах щомісячно проходять понад 50 мистецьких подій – від репрезентації театральних вистав, концертних програм, виставок, кінофестивалів до іміджевих міжнародних і національних проєктів. Так, зокрема, у жовтні тут пройдуть МКФ «Молодість», Kyiv Media Week, Drum Island Fest тощо.

Разом із тим, попри повномасштабне вторгнення, команда комунального підприємства продовжує працювати для громади Києва, забезпечуючи її жителів різножанровими культурними, мистецькими та освітніми проєктами. Так, від червня 2022 року в муніципальних кластерах вже відбулося понад 500 благодійних проєктів, спрямованих зокрема на інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у життя столиці, підтримку української армії та волонтерського руху, підтримку українських митців тощо.

Міська влада закликає журналістів перевіряти інформацію та не поширювати маніпулятивних повідомлень і заголовків. Пресслужба Київської міської державної адміністрації завжди готова відповісти на інформаційні запити медіа та питання журналістів. Контакти пресслужби розміщені за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]