Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський метрополітен оголошує тендер на виготовлення букв для нових назв двох перейменованих станцій

03 жовтня 2023 року, 17:21

КП «Київський метрополітен» оголошує тендер на виготовлення букв для нових назв двох перейменованих станцій метрополітену «Звіринецька» та «Площа Українських Героїв». Як повідомляє комунальне підприємство, тендер передбачає виготовлення чотирьох комплектів нових назв на кожну станцію, які будуть розміщені на колійних стінах.

Відповідно до технічної специфікації літери мають бути виготовлені з полірованого, анодованого, литого алюмінію, а також мати всі необхідні кріплення до колійної стіни. Через особливість історичного стилю шрифтів, букви мають бути вироблені поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо.

Як зазначають у «Київському метрополітені», назва станції «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв станцій столичної підземки та потребує виготовлення 104 символів. Для станції «Звіринецька» необхідно виготовити 52 символи. Комунальне підприємство закликає долучитися до участі в тендері компанії, які займаються виготовленням літер і зможуть запропонувати найвигіднішу пропозицію.

Нагадаємо, що шрифти абсолютно безкоштовно за власної ініціативи розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. Також автор шрифтів отримав всі необхідні погодження від архітекторів станцій. Загалом під час комплексного перейменування станцій метрополітену, завдяки партнерській підтримці, були записані нові оголошення професійним диктором на студії звукозапису «Так треба продакшн». Також фахівці підприємства співпрацювали з носієм англійської мови, який на волонтерських засадах переозвучив оголошення англійською мовою. Окрім того, візуальну частину навігації, зокрема карти схеми та лінійні схеми (розміщені над дверима у вагоні) розробляються та оновлюються у співпраці з ГО «Агенти змін» вже протягом 8 років.

Під час проведення комплексного перейменування одразу двох станцій столичного метро, комунальне підприємство вживає заходи для оптимізації витрат та здійснення більшості робіт власними силами або за партнерської підтримки.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради підтримали рішення щодо перейменування двох станцій метрополітену, зокрема станції «Дружби народів» на «Звіринецьку» та станцію «Площа Льва Толстого» на «Площа Українських Героїв». Роботи з перейменування розпочались у липні поточного року та перебувають на завершальному етапі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]