Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київську мережу музейних закладів столиці доповнила «Аптека-Музей»

15 червня 2023 року, 14:12

У столиці реорганізують комунальне підприємство «Аптека-Музей» шляхом перетворення на комунальний музейний заклад «Аптека-Музей». Таке рішення підтримали 72 депутати Київської міської ради.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, на сьогодні  важливо привести у відповідність організаційно-правову форму даного об’єкта та створити повноцінний музейний заклад. 

«Аптеку в цьому будинку було відкрито ще в 1728 році. Із того часу постійно змінювались власники та функціонал будівлі, і аж у 1988 році було відкрито музей. Наразі в колекції музею тисячі експонатів, серед яких аптечні меблі XVIII-XIX століть, зразки аптечного посуду різних епох, фрагменти рукописів часів Київської Русі, підручники з медицини та терапії. Виставка займає 12 залів. «Аптека-Музей» фактично є музейним закладом культури, основним завданням якого має бути здійснення науково-дослідної та культурно-освітньої діяльності для збереження та популяризації музейної колекції, а також залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини», – наголосила Вікторія Муха.

Депутатка додала, що комунальний музейний заклад «Аптека-Музей» буде підпорядковано Департаменту культури КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]