Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада зробила безкоштовним вхід до муніципальних музеїв столиці у Міжнародний день музеїв

18 травня 2021 року, 14:27

18 травня, у Міжнародний день музеїв, у столиці цьогоріч уперше офіційно проходить День відкритих дверей музеїв, коли музейні заклади територіальної громади міста Києва працюють безкоштовно для всіх категорій мешканців.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, це міжнародна практика, яка спрямована на популяризацію та відкритість культурних закладів міст світу.

Вона нагадала, що Київрада у лютому ухвалила рішення про проведення 18 травня Дня відкритих дверей музеїв, а також щодо безкоштовного відвідування муніципальних музеїв столиці для всіх категорій мешканців у цей день. На деякі категорії громадян безкоштовний вхід та знижки розповсюджуються протягом усього року.

«У нашому місті працюють унікальні музеї, найяскравіші та найцікавіші, у яких збережено історичну та культурну спадщину нашої нації. Тому давайте популяризувати нашу історію разом!» – зазначила Вікторія Муха.

Відповідно до рішення Київської міської ради, безкоштовне відвідування музейних закладів територіальної громади міста Києва та надання пільги в розмірі 50% від вартості вхідного квитка надаються для понад 20 категорій населення за умови пред’явлення відповідного посвідчення.

Також нагадаємо, що сьогодні в Києві відбувається серія заходів, присвячених відзначенню Міжнародного дня музеїв.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]