Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київтеплоенерго» інформує клієнтів щодо актуалізації показників квартирних лічильників та отримання перерахунку в разі тривалої відсутності за місцем проживання

14 вересня 2023 року, 10:44

Підтвердження коректної роботи приладу обліку комунальних послуг вимагає фізичного доступу спеціаліста. Ті клієнти КП «Київтеплоенерго», які тривалий час відсутні за місцем проживання, після повернення додому мають одразу зробити звірку даних або повірити лічильники у своїх оселях. Як повідомляє комунальне підприємство, на основі актуальних даних «Київтеплоенерго» зробить перерахунок.

Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» передбачено проведення повірки квартирних лічильників у середньому раз на чотири роки. Без фізичного доступу фахівця до приладу обліку повірку провести неможливо. Клієнти КП «Київтеплоенерго», які тривалий час не проживають у своїх оселях, мають зробити повірку одразу після повернення додому. Або доручити це довіреній особі, яка має доступ до житла.

Після передачі клієнтом підтвердження про повірку приладу обліку та його показань до КК «Центр комунального сервісу» проводиться перерахунок за фактично спожиті послуги опалення та гарячого водопостачання, який відображається у платіжці. Варто враховувати, що відповідно до Методики № 315 корегування нарахувань може бути проведено лише за останні 12 місяців.

Повірку індивідуальних приладів обліку здійснюють ліцензовані організації, перелік яких можна знайти на сайті Міністерства економіки України. Документи про проведення повірки необхідно передати до «Центру комунального сервісу».

Нагадуємо, що згідно з Методикою № 315 різниця між загальнобудинковим обсягом споживання послуги централізованого гарячого водопостачання та сумою показань усіх квартирних лічильників у будинку розподіляється між власниками квартир без лічильника та з неповіреними лічильниками. Для будинків без будинкового та квартирних лічильників гарячої води нарахування здійснюють за нормою споживання.

Щоб скорегувати нарахування власнику квартири без лічильника гарячої води, нарахування якому проводилося за нормою, необхідно надати до «Центру комунального сервісу» документ, що підтверджує його тривалу відсутність за місцем проживання (довідка з місця тимчасового проживання або проходження військової служби, або підтвердження факту виїзду за кордон та повернення в Україну, або довідка про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб).

При знятті з обліку лічильників опалення нарахування проводять за даними загальнобудинкового лічильника. Від його загальних показань віднімається сума показань квартирних лічильників, різниця розподіляється між квартирами без лічильника (або з простроченою повіркою) відповідно до їхньої площі. Розмір нарахувань обмежується максимальною часткою. Окрім цього, якщо квартира опалювалась, а клієнт у ній не проживав, це не є підставою для перерахунку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]