Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київводоканал»: Для очищення і знезараження води підприємство щомісяця витрачає більш ніж 1,5 тисячі тонн різних реагентів, тож на їх закупівлю потрібні суттєві кошти

05 травня 2023 року, 17:59

Для очищення і знезараження води ПрАТ «АК «Київводоканал» щомісяця витрачає більш ніж 1,5 тисячі тонн різних реагентів, тож на їх закупівлю потрібні суттєві кошти. Про це інформують у водопостачальному підприємстві.

«Під час війни витрати на реагенти збільшились в рази. Так, найбільш необхідні «Київводаканалу» реагенти здорожчали аж на 160%. А все тому, що вітчизняні підприємства з виробництва необхідних речовин опинились на окупованій території, бойові дії порушили відпрацьовані логістичні ланцюжки. Тепер більшість реагентів доводиться закуповувати закордоном, а це не тільки впливає на їх безпосередню вартість, а ще й потребує додаткових коштів та часу на доставку», – інформує «Київводоканал».

Незважаючи на всі труднощі, «Київводоканал» продовжує забезпечувати якісне очищення і знезараження води, а також контроль на всіх етапах водопідготовки. Тож водопровідна вода у столиці відповідає всім нормам ДСанПіН і є безпечною.

У підприємстві наголошують, що здорожчання реагентів – це дійсно велика проблема і лише один із багатьох факторів, які зумовлюють необхідність перегляду тарифу на водопостачання. Адже якщо у підприємства не буде достатньо коштів на підтримку виробничих процесів, воно не зможе забезпечувати якісні послуги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]