Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київводоканал» нагадує про заборону розміщення споруд та об’єктів у охоронній зоні водопровідних мереж

12 червня 2018 року, 10:15

На минулому тижні 19 приватних будинків на вул. Квітки-Основ’яненка та 4 приватні будинки на Стратегічному шосе залишилася без води через розташування в охоронній зоні водопровідної мережі гаражів та неможливістю проведення аварійний робіт. Станом на зараз аварії ліквідовано, й усі мешканці з водою, але, на жаль, такі ситуації трапляються щодня, повідомили у ПрАТ «АК «Київводоканал».

«Київводоканал» неодноразово інформував, що наявність об’єктів та споруд в охоронній зоні водопровідних мереж значно ускладнює роботу аварійних бригад, а це призводить до того, що мешканці будинків залишаються без води на довгий термін. При цьому наноситься значна шкода навколишньому середовищу, відбувається псування майна, яке тягне за собою витрати, пов’язані з відновленням.

У разі аварійної ситуації інколи техніка немає можливості дістатися до місця аварії через встановлені споруди, а утворені від витоку води провали створюють загрозу будинкам і їхнім мешканцям.

«Київводоканал» наголошує, що для запобігання виникненню аварійних ситуацій та забезпечення безперебійного водопостачання мешканцям, розміщення споруд та об’єктів у охоронних зонах – заборонено!

Довідково.

Відповідно до Державних будівельних норм, охоронна зона водопровідних мереж залежить від властивостей ґрунту та розміру водоводу. Якщо діаметр труби, закладеної в сухому ґрунті, не перевищує 500 мм, охоронна зона складає по п’ять метрів у обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводу. Такий самий водовод діаметром від 500 до 1000 мм має охоронну зону в десять метрів у кожен бік. У випадку, коли водопровідні магістралі закладені у вологих ґрунтах, охоронна зона труб може простягатись на відстань понад 100 м – по 50 м у кожен бік.

У залежності від глибини закладання колектору, визначається охоронна зона каналізаційних мереж. На звичайних колекторах вона становить по п’ять метрів у обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводів. На колекторах глибокого закладання охоронна зона складає по три метри у кожен бік.

У такому разі дістатися до техніки та місця пошкодження мережі і ліквідувати аварійну ситуацію можна лише за умови знесення або ж перенесення цих споруд.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]