Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко пояснив, чому ще зарано масово повертатися до Києва

13 квітня 2022 року, 18:40

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, чому мешканцям, що виїхали зі столиці, ще зарано масово повертатися додому. Про це Віталій Кличко заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Ми спираємося виключно на рекомендації військових, і вони кажуть, що сьогоднішні загроза ще достатньо велика. Це, по-перше, загроза ракетних обстрілів. А, по-друге, триває розмінування прилеглих територій до столиці, де, на жаль, уже є випадки загибелі в результаті підривів на замінованих окупантами територіях. Наше ж ключове завдання – зберегти життя і спокій людей. Тому поки поспішати з поверненням до столиці не потрібно. Ті ж, хто повертаються, повинні зважувати всі ризики. Ситуація більш стабільна, ніж кілька тижнів тому, але, тим не менш, вона залишається ще загрозливою. Ми всі хочемо якомога швидше повернутися до нормального життя, але зможемо це повністю зробити, коли припиниться агресія проти України», – додав мер Києва та нагадав, що тривають бойові дії на сході країни, а також Росія продовжує ракетні обстріли по всій Україні.

Попри рекомендації міської влади не поспішати із поверненням до столиці, вже чимало киян повернулися та продовжують повератися до Києва. Також у місті зареєстровано вже близько 10 тисяч вимушених переселенців.

«Ми не можемо заборонити повертатися. Ми можемо тільки рекомендувати. Тим не менше, це – рішення кожного з вас. Країна живе в умовах військового стану. У Києві наразі спокійніше, ніж було. Але не будемо забувати, що метою агресора була столиця. Військові стверджують, що агресор не полишив своїх планів і може почати їх реалізовувати в будь-який момент. Тому потрібно бути вкрай обережними і дослухатися до рекомендацій військових», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]