Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Містяни можуть слідкувати за станом повітря в столиці у застосунку «Київ Цифровий»

13 квітня 2022 року, 17:21

Відтепер містяни можуть слідкувати за станом повітря в столиці у застосунку «Київ Цифровий». Команда КП «ГІОЦ» спільно з Управлінням екології та природних ресурсів КМДА інтегрували сервіс із даними міських пунктів моніторингу якості повітря.

Пункти розташовані у різних районах міста. Датчики аналізують якість повітря за рівнем кількох забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), ОЗ (приземний озон), CO (оксид вуглецю). В результаті аналізу система отримує показник CAQI, який визначає стан повітря. CAQI (Common Air Quality Index) — загальний індекс якості повітря, що використовують у країнах Європи. 

У «Київ Цифровий» користувачі зможуть вибрати найближчий пункт на мапі, щоб слідкувати за якістю повітря у своєму районі. 

Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич розповів, як скористатися сервісом у застосунку:

  1. Оновіть застосунок. 
  2. Натисніть на позначку погоди наверху головного екрана застосунку.
  3. Виберіть найближчий до вас пункт, щоб відобразити його показник CAQI.
  4. Натисніть «Дізнатися більше», щоб отримати детальну інформацію про CAQI та забруднювачі повітря.

Показник стану повітря за вибраним пунктом відображається на головному екрані застосунку. Пункт на мапі можна змінити в будь-який час. Наразі дані публікуються у тестовому режимі.

Крім того, у «Київ Цифровий» удосконалили сервіс погоди – метеопрогнози стали більш детальними. Розробники продовжують удосконалювати наявні сервіси та працювати над новими, щоб адаптувати застосунок до умов воєнного стану.

«Київ Цифровий» – застосунок, що об’єднує головні міські сервіси, надсилає повідомлення про повітряну тривогу та надає актуальну інформацію про роботу інфраструктури міста під час війни. Застосунок доступний для завантаження у App Store і Google Play. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]