Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У столиці поступово відновлює роботу бізнес. Працюють майже тисяча закладів з продажу продовольчих товарів, 35 ринків та майже 460 кав’ярень

13 квітня 2022 року, 18:42

У столиці поступово відновлює роботу бізнес. Працюють майже тисяча закладів з продажу продовольчих товарів, понад 160 точок продажу «Київхліб», 35 ринків та майже 460 кав’ярень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі загальнонаціонального об’єднаного телемарафону.

«У столиці поступово відновлює роботу бізнес, зокрема, працюють магазини, ринки. Ознайомитися з переліком працюючих підприємств можна на мапі у застосунку «Київ Цифровий». Наприклад, на сьогодні у місті працюють майже тисяча закладів з продажу продовольчих товарів, понад 160 точок продажу «Київхліб». Працюють 35 ринків, майже 460 кав’ярень. Відновлюють роботу студії краси, СТО та магазини з продажу одягу. Крім того, протягом тижня у столиці проводять близько 10 міні-ярмарок», – сказав Віталій Кличко.

Разом із тим, мер Києва нагадав, що місто сьогодні підтримує бізнес та надає йому пільги. Наприклад, для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плата за договорами зменшена до символічної 1 гривні. Сплата пайової участі для них становить 50% від існуючої. Бізнес, що працює на комунальних площах, звільнили від сплати за оренду.

«Ми підтримуємо середній бізнес, адже розуміємо, що він переживає сьогодні дуже складні часи. І потрібно допомагати бізнесу, щоб люди мали роботу, щоб економіка працювала», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]