Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА очікує експертний висновок ДП «Укрдержбудекспертиза» щодо скоригованого проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу

29 січня 2020 року, 16:32

Скоригований проект «Реконструкція транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва» перебуває на комплексній державній експертизі у Державному підприємстві «Укрдержбудекспертиза». Загальна сума робіт із реконструкції буде відома після отримання експертного висновку ДП «Укрдержбудекспертиза». Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, у ході виконання будівельно-монтажних робіт на Шулявському шляхопроводі відбулися значні зміни у проектних рішеннях.

«До прикладу, це збільшення кількості буронабивних паль (зі 113 одиниць до 190), облаштування додаткової камери для перевлаштування інженерних мереж на підходах до естакади, внесення змін до проектного рішення щодо підпірної стінки з вул. В. Гетьмана, які дозволили забезпечити безперешкодний проїзд автотранспорту. Це ж стосується і перевлаштування інженерних мереж та штучних споруд на проспекті Перемоги. Для зручності усіх учасників руху та аби не створювати затори, фахівці будували штольні під просп. Перемоги закритим методом без перекриття руху транспорту проспектом. Окрім того, виникли додаткові витрати на реконструкцію прилеглих вулиць та вулиць, якими організовано шляхи об’їзду, та відбуваються перевлаштування мереж, що відносяться до даного проекту. На цих ділянках проектом було передбачено капітальний ремонт. Проте навантаження на ці вулиці перевищило усі очікування і розрахунки у проекті. Окрім того, враховуючи, що ці вулиці не відповідають чинним в Україні нормам, виникла необхідність у проведенні реконструкції – розширення вулиць, влаштування дощової каналізації та інших мереж. У зв’язку зі щільною забудовою та безпосередньою близькістю до метрополітену, довелося коригувати перекладання газопроводу, мереж водопостачання та водовідведення, дощової каналізації, електропостачання, зовнішнього освітлення, зв’язку, контактних мереж тощо. Ще одним фактором стало прийняття нових будівельних норм, відповідно до яких у підземних переходах замість двох ліфтів буде влаштовано чотири. Усі ці роботи й стали причиною коригування проекту реконструкції», – пояснив Микола Поворозник та наголосив, що про остаточні зміни проекту можна буде говорити лише після отримання експертного висновку.

Він нагадав, що влітку через зміну вартості металоконструкцій балок прогонових будов, металевих конструкцій риштувань опор та зі зростанням заробітної плати працівникам столичних комунальних підприємств кошторисна вартість проекту реконструкції була збільшена. Відповідну проектну документацію затверджено експертним звітом ДП «Укрдержбудекспертиза».

«Ми працюємо прозоро і готові надавати усі документи і контролюючим, і правоохоронним органам. Для уникнення будь-яких маніпуляцій навколо реконструкції Шулявського шляхопроводу ми відкриті до спілкування», – підкреслив Микола Поворозник.

Він окремо зазначив, що Київрада прийняла рішення про викуп нерухомого майна, яке перебуває у приватній власності, у зв’язку з реконструкцією транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги вулицею Вадима Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах у місті Києві.

«Наразі ми очікуємо на оцінку вартості будівлі цеху, яку проведе сертифікований експерт. Після цього ми зможемо викупити майно, знести його та продовжити реконструкцію шляхопроводу. Відповідні кошти закладені у проектній документації. Більше того, нам вдасться «придбати» це майно за рахунок боргу перед містом АТ «Перший київський машинобудівний завод», який виник у результаті оренди землі, яка є власністю міста», – зазначив Микола Поворозник.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]