Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА завжди співпрацює з правоохоронцями в боротьбі з корупцією: за останніх кілька років здійснили понад 380 внутрішніх аудитів підрозділів КМДА

13 травня 2021 року, 19:05

Міська влада веде системну роботу задля виявлення та запобігання корупції, завжди відкрита і співпрацює у цьому напрямі з правоохоронними органами. Для попередження втрат із міського бюджету Київська міська державна адміністрація, зокрема, постійно проводить внутрішні фінансові аудити. А в разі виявлення порушень надає відповідні матеріали правоохоронним органам.

Так, Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА із 2015 до 2021 року провів 385 аудитів і передав матеріали до правоохоронних органів за 316 об’єктами аудитів.

Станом на 01.05.2021, за наявною у Департаменті інформацією, за матеріалами проведених аудитів зареєстровано 168 кримінальних проваджень або вони долучені до матеріалів існуючих кримінальних проваджень.

А за інформацією, отриманою за результатами співпраці з правоохоронними органами, за всіма кримінальними провадженнями підготовлено 52 повідомлення про підозру відповідальним у правопорушеннях особам, за 27 кримінальними провадженнями обвинувачувальні акти передано до суду.

До прикладу, саме на підставі внутрішнього фінансового аудиту КМДА за 2017-2019 роки, було звільнено колишнього керівника Департаменту соціальної політики. Аудит виявив низку порушень, а відповідні матеріали були передані до правоохоронних органів ще 2019 року. Слідчі дії, які проводили вчора, 12 травня, правоохоронні органи, стосуються осіб, які звільнені із займаних посад.

Департамент земельних ресурсів також сприяв правоохоронцям у виявленні випадків несплати податків. Так, протягом останніх років триває інвентаризація земель міста. Кримінальне провадження щодо несплати підприємцем коштів за користування земельною ділянкою, яку було придбано у 2013 році, – це саме позитивний результат здійсненої інвентаризації.

Усі підпорядковані КМДА підприємства та структурні підрозділи, де тривають слідчі дії у рамках зазначених проваджень, всебічно сприяють правоохоронцям у проведенні слідства.

Разом із тим, у КМДА наголосили, що суми нібито «заволодіння коштами столичного та державного бюджетів», які озвучила Київська міська прокуратура, не доведені в правовому порядку.

Як неодноразово наголошував Київський міський голова Віталій Кличко, у роботі міської влади – нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямі з правоохоронними органами. Але застерігає від маніпуляцій та політичного тиску на органи місцевого самоврядування.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]