Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з міністром економіки та фінансів Франції: Київ отримає кредит у 70 млн євро на проекти з модернізації водопровідних систем столиці (+фото)

13 травня 2021 року, 18:38

Київ отримає кредит від уряду Франції у сумі 70 млн євро на проекти з модернізації водопровідних систем столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічі з міністром економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мером.

«Хочу ще раз висловити подяку Уряду Франції та вам, пане міністре, за допомогу в реалізації проекту з модернізації системи водопостачання у Києві. Для мешканців нашого міста цей проект є дуже важливим. Адже чиста вода – це здоров’я людей, – зазначив мер. – Ми зацікавлені в розвитку співробітництва з французькою стороною в реалізації інфраструктурних та інших економічних проектів у Києві. Щоб столиця України за всіма показниками ставала сучасним, динамічним містом з європейськими стандартами життя. Зокрема, і в модернізації міського водного господарства, що складається з близько 4 200 кілометрів мереж. І дуже приємно, що між Урядами України та Франції досягнуті домовленості щодо виділення  Києву пільгового кредиту у сумі 70 млн євро терміном на 40 років. Ці кошти будуть спрямовані на проекти з модернізації водопровідних систем столиці».

За його словами, міська влада прагне інвестувати в реновацію інфраструктури не тільки кошти міського бюджету, але й міжнародних фінансових інституцій. Спільно з «Київводоканалом» місто розглянуло можливість залучення вигідного для Києва кредиту.

«Ми дуже раді такому співробітництву. Бо всі ці проекти будуть спрямовані, в першу чергу, на поліпшення якості життя мешканців вашого прекрасного міста. В складі нашої делегації також є фахівці провідних фірм, які мають великий досвід у галузі водопостачання та водовідведення.  І вони готові поділитися цим досвідом», – зазначив міністр економіки та фінансів Франції.

Зокрема, мова йде про кілька ключових проектів для Києва:

- Впровадження технології попередження гідроударів на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях. У зв’язку з тривалою експлуатацією і зносом обладнання та мереж на цих станціях часто відбуваються аварійні ситуації.

- Впровадження технології очищення промивних вод на Деснянській водопровідній станції. Проект є пріоритетним до реалізації до 2022 року, в рамках запобігання скиданню промивних вод в річку Дніпро після підготовки води. – Це є однією з основних екологічних проблем столиці, яка не вирішувалась десятиліттями.

- Реконструкція двох водоводів  від Деснянської водопровідної станції другого підйому до існуючих камер в районі Набережного шосе із системою контролю втрат води. Вони забезпечують водою центральну частину міста.

«Київ – відкритий для ділових людей Франції. І є найбільш привабливим містом для інвестицій в Україні. Міська влада робить все, щоб створити в столиці сприятливий бізнес-клімат. Я переконаний, що реалізація великих інвестиційних проектів – важливий фактор для розвитку відносин між нашими країнами і надасть їм додаткового імпульсу», – зазначив Віталій Кличко.

Зустріч Віталія Кличка з міністром економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мером

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]