Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВА: Операція з оборони Києва була успішною, але про безпеку в столиці говорити зарано – Сергій Корнійчук (+ВІДЕО)

12 квітня 2022 року, 13:49

Операція з оборони Києва була успішною, але про безпеку в столиці говорити зарано. Про це повідомив голова штабу військової адміністрації Києва Сергій Корнійчук в ефірі Національного телемарафону.

«Сьогодні можна констатувати, що операція по обороні Києва тривала з 24 лютого до 2 квітня. Мета операції досягнута. Противник був зупинений, йому нанесені значні втрати, дезорганізовано його управління системи матеріально-технічного забезпечення, особовий склад деморалізований», – зазначив генерал-лейтенант.

За його словами, операцію можна вважати завершеною. Але загроза для Києва не зникла. Противник не відмовився від своїх агресивних намірів. Тому сили оборони повинні бути готові в подальшому захищати столицю.

«Важливо провести глибокий аналіз проведення даної операції, при чому на етапі як підготовки, так і її проведення. Необхідно зрозуміти що нам вдалося досягти, а чого не вдалося, які причини, що необхідно зробити, щоб ці недоліки не допустити та в цілому покращити оборону столиці», – запевнив Сергій Корнійчук.

Він підкреслив, що оборона столиці готувалась багатоешелонованою. Такою, яка могла б витримати як штурм великого угрупування військ з різних напрямків, так і довготривале оточення.

«Маючи значну перевагу у силах та засобах, особливо в перші дні оборони Києва, противник не зміг заволодіти наступальною ініціативою. Це сталося завдяки правильній побудові оборони, ефективному використанню природних барʼєрних рубежів та безумовно героїзмом наших захисників», – зауважив начальник штабу КМВА.

Генерал-лейтенант подякував усім, хто забезпечує життєдіяльність міста, оборонцям Києва та небайдужим містянам, які приходили та допомагали будь-якою роботою, яка була важливою для військових.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]