Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВА: Зведення від Миколи Жирнова за тиждень

16 квітня 2022 року, 18:58

Дорогі кияни, бажаю здоровʼя!

Ситуація у місті залишається складною, але контрольованою.

Завжди існує небезпека авіаційних та ракетних ударів. Доки триває війна, столиця повинна бути готовою до оборони!
Незважаючи на те, що тиждень був відносно спокійним, протягом останніх двох днів були нанесені ракетні удари по інфраструктурі столиці в Дарницькому районі та передмісті – в районі Вишневого.
Внаслідок ударів загинула 1 людина. Пожежі ліквідовані.

Всього з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію України піротехнічними підрозділами ДСНС України у Києві здійснено 164 виїзди, в ході яких виявлено, вилучено та знищено 859 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 2 авіаційні бомби, обстежено та очищено територію площею 13,77 га. Наразі завершується обстеження району Пуща-Водиця.

Підрозділами комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» протягом тижня для попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків та інших рятувальних заходів здійснено 34 виїзди. Забезпечено оперативне реагування на 30 подій.

Вживаються необхідні заходи щодо нарощування підготовки до оборони міста. Здійснюються заходи щодо розблокування вулиць міста та покращення сполучення всередині.

У звʼязку зі значним прибуттям мешканців столиці, звертаємося, що місто залишається небезпечним. Просимо мешканців столиці, а особливо жінок, дітей, студентів і літніх людей, які мають де проживати за межами міста – не повертатись.

Цього тижня гуманітарний штаб продовжував свою роботу. Забезпечував медикаментами, харчуванням, питною водою та іншими засобами клінічні лікарні, військові підрозділи та містян, які цього потребували. Загалом передано близько 20 тонн гуманітарного грузу.

Також звертаємося до наших водіїв. З великим потоком машин з‘явилися дві проблеми.

По-перше. Паркувати машини починають у недозволених місцях. У випадку порушень правил паркування, авто будуть евакуйовувати на штрафмайданчики.

По-друге. Через затори на дорогах, люди на автівках їздять смугою громадського транспорту. Ми нагадуємо всім водіям, що це порушення правил дорожнього руху! Смугою громадського транспорту може їздити лише громадський транспорт, машини служб критичної інфраструктури та військові у випадку такої необхідності.

Під час війни як ніколи важливо дотримуватися правил пересування. Не заважайте виконувати свої завдання важливими службам, особливо військовим.

Крім цього нагадуємо нашим громадянам: не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Одразу прямуйте в укриття.

Лише разом ми переможемо ворога!

Слава України!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]