Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з охорони здоров'я перевірить вартість ліків у аптеках КП "Фармація"

21 січня 2016 року

Комісія з охорони здоров'я перевірить вартість ліків у аптеках КП “Фармація”

Вчора на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати створили робочу групу, яка перевірить вартість ліків у мережі комунальних аптек “Фармація”.

За словами радника Київського міського голови Михайла Радуцького, КП "Фармація" було доручено не підвищувати ціни на противірусні препарати і медичні вироби під час сезонного загострення епідеміологічної ситуації.

Попри те, до депутатів профільної комісії звернулися кияни, які зафіксували, що ціни на ліки, в тому числі на противірусні препарати, в аптеках КП “Фармація” вищі, ніж в інших роздрібних аптечних мережах столиці.

“В КП “Фармація” пояснили, що при встановлені цін на медпрепарати, підприємство орієнтується на валютні коливання. І відповідно, при зростанні іноземної валюти, зростає закупівельна варність ліків, що тягне за собою приріст у роздрібній ціні. Проте, міська влада залучала додаткові кошти, аби кияни могли купити ліки за пільговими цінами в КП “Фармація”. Наразі цього не відбувається. Ми перевіримо чому”, - розповів голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Олег Гелевей.

До складу робочої групи увійшли члени постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Олег Гелевей, Юлія Лобан, Юрій Крикунов. До інспектування також залучать представників Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київради (КМДА) та безпосередньо представників КП “Фармація”.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]