Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Транспортна комісія підтримала запровадження нічних маршрутів у Києві

21 січня 2016 року

Транспортна комісія підтримала запровадження нічних маршрутів у Києві

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати розглянули петицію щодо створення нічних маршрутів в Києві та підтримали її.

Наразі Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) вивчає доцільність відкриття чотирьох нічних автобусних маршрутів ( з 23:00 до 6:00):
- “Залізничний вокзал — житловий масив “Виноградар” (проспект Свободи);
- “вул. Кадетський Гай (із заїздом на залізничний вокзал) — житловий масив Троєщина;
- “Залізничний вокзал (через Центральний) — житловий масив Харківський;
- “Житловий масив Новобіличі (по просп. Перемоги із заїздом на Залізничний вокзал) — Лісовий масив”.

Розглядати запровадження нічних маршрутів повинна спеціальна комісія. До її складу увійдуть представники Укртрансінспекції, Головного управління патрульної поліції м. Києва та відповідних дорожньо-експлуатаційних організацій (за згодою).

“Комісія обстежить дороги, по яким курсуватимуть нові маршрути, аби визначити їх відповідність вимогам Єдиних правил ремонту і утримання доріг, вулиць та залізничних переїздів. Після обстеження буде складено акт про готовність автобусного маршруту до відкриття із зазначенням дати його відкриття і дати здійснення пробного рейсу. Потім Департамент транспортної інфраструктури готує наказ на відкриття маршрутів та вносить їх до реєстру автобусних маршрутів загального користування Києва. Якщо все буде добре, фактичну роботу ми плануємо розпочати уже в березні”, - розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) Олександр Козловський.

Як пояснили в Департаменті транспортної інфраструктури, перевізників пасажирів нічних маршрутів визначатиме конкурсний комітет. Перевізник-переможець матиме право самостійно визначати вартість проїзду в нічний час, але, звісно, вони мають бути економічно обґрунтовані та погоджені з міською владою.

Рішення щодо створення нічних маршрутів в Києві мають ще ухвалили на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, відповідна електронна петиція 20 листопада 2015 року набрала 10854 підписи, при мінімально необхідних 10000.

Ознайомитися з текстом петиції можна за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=107

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]