Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комунальні ЖЕДи мають тиждень часу для наведення порядку в підвальних приміщеннях – Петро Пантелеєв

26 липня 2017 року, 16:16

Столичні комунальні житлово-експлуатаційні дільниці мають в тижневий термін навести порядок у підвальних приміщеннях, де знаходяться теплові пункти, лічильники тощо. Також ЖЕДи повинні негайно відреагувати на усі скарги киян на «гарячі лінії» 1551 та 1557, що стосуються пошкоджень будинкових мереж, випадків залиття підвальних приміщень. Про це сьогодні під час інспекції стану житлових будинків та дворів у Шевченківському та Солом’янському районі Києва заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він перевірив стан підвалів у будинках на вулиці Стеценка, 13 (Шевченківський район) та проспекті Відрадному, 36 (Солом’янський район). Від жителів цих будинків за останній тиждень надходили скарги на антисанітарію в підвалах та пошкодження будинкових мереж.

«Поки керівники ЖЕДів не навчаться самотужки організовувати та контролювати роботу на дільницях, я «допомагатиму» їм в цьому. На Стеценка, 13 ми виявили жахливий стан підвалу, залиття, засмічений під’їзд, двір, де не косили траву дуже давно. Як мінімум, представників керуючої компанії тут необхідно притягнути до дисциплінарної відповідальності. Трохи кращим виявився стан підвалу на проспекті Відрадному, однак стан дитячого майданчика, наприклад, є просто небезпечним для дітей та вимагає негайного ремонту. Протягом тижня усі підвали мають бути приведені в порядок, що особливо важливо в процесі підготовки до зими», – сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що такі інспекції будуть щотижневі і він особисто перевірятиме стан підвалів, дворів, сходових клітин.

«Якщо зауваження до роботи ЖЕДу повторюватимуться – ми змушені будемо звільняти людей і шукати їм заміну. Саме з цією метою ми плануємо створити у Києві так званий «кадровий резерв» керівників ЖЕДів, куди можуть подати свої кандидатури усі, хто має певні знання й досвід. Вже незабаром ми опублікуємо більш детальну інформацію про цю ініціативу на сайті КМДА», – зауважив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]