Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Конкурс серед комунальних керуючих компаній: найкращі умови праці робітників у Святошинському, Дніпровському та Голосіївському районах 

17 червня 2021 року, 14:48

У Києві провели конкурс серед комунальних керуючих компаній, що обслуговують житлові будинки, на кращі умови роботи для робітників і рівень охорони праці. Конкурс відбувся за ініціативи Ради Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг за підтримки Київської міської державної адміністрації. Цього року перше місце в конкурсі здобуло підприємство Святошинського району, на другому місці – Дніпровський район, на третьому – Голосіївський. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Основними критеріями оцінки під час конкурсу стали умови праці, які створені на підприємстві для робітничого персоналу: забезпеченість працівників спецодягом і взуттям, атестація робочих місць на предмет дотримання норм охорони праці, наявність побутових приміщень для працівників, які працюють позмінно – душових, кухонь, кімнат для сну тощо, рівень матеріально-технічної бази, а також наявність випадків травматизму і рівень їхнього відшкодування працівникам.

«Ми маємо долати значний кадровий дефіцит виробничих професій у ЖЕКах. Нам не вистачає прибиральників, двірників, трактористів, слюсарів, сантехніків та працівників багатьох інших професій. Це нелегка робота, ускладнена погодними умовами, невисокою зарплатнею. Тому цим конкурсом ми мотивуємо підприємства покращувати умови роботи трудівників, виправляти недоліки там, де вони є. Особливу увагу звертаємо на наявність інвентаря й спецодягу, навчань із охорони праці, наявності елементарних приміщень, де люди, які працюють позмінно, могли поїсти, відпочити між змінами, скористатись душовими тощо. Це елементарні речі, які формують повагу до персоналу і допомагають утримати працівників на існуючій роботі, а не шукати нову», – сказав Петро Пантелеєв.

Конкурс буде щорічним і в подальшому можливе розширення критеріїв.

«У Дніпровському районі керуючій компанії вдалося власними силами перетворити старе технічне приміщення на кімнати для водіїв спецтехніки, де зробили ремонт, завезли меблі, зробили душові тощо. Кожен район зараз працює над створенням подібних побутових приміщень. Таким чином ми зможемо залучити на роботу людей з інших міст, полегшити роботу робітникам, які живуть віддалено, працюють чи не цілодобово тощо», – розповів Петро Пантелеєв.

За словами голови Ради Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг Віктора Сурмака, в рамках конкурсу кілька місяців працювала комісія, члени якої виїздили на місця, оцінювали безпеку праці та умови роботи для персоналу, відповідність реальної ситуації чинним нормативним вимогам тощо. Найкращі результати зафіксували в Святошинському районі (перше місце і призовий фонд у 20 тисяч гривень, які керівник повинен спрямувати на преміювання робітників). Друге місце і призовий фонд у 15 тисяч гривень – Дніпровський район, третє місце і призовий фонд в 10 тисяч гривень – Голосіївський район.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]