Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Костянтин Усов: Київ розпочинає програму зі зниження швидкості у житлових районах

21 травня 2021 року, 21:39

У Києві на вул. Лютеранській встановили перший у місті знак обмеження швидкості транспортних засобів до 30 км/год. Про це сьогодні, 21 травня, заявив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За його словами, місто розпочинає реалізацію програми зниження швидкості у житлових зонах до 30 км/год із пріоритетом територій поблизу лікарень та шкіл.

Костянтин Усов звернув увагу, що на відповідній ділянці на вулиці Лютеранській розташований ліцей, а дорожній рух тут є одним із найнасиченіших у центрі.

«Швидкість погіршує реакцію водіїв та призводить до зіткнень. Європа йде шляхом зменшення швидкісного режиму в містах», – пояснив Костянтин Усов.

Він підкреслив, що відповідні обмеження діють, наприклад, у Берліні та Брюсселі.

«Є приклад Осло, де у 2015 році введено обмеження швидкості до 30 км/год на міських вулицях, і вже у 2019 році, згідно зі звітом Норвезької адміністрації громадських доріг, кількість жертв унаслідок ДТП там зменшилася до 1 випадку. І Київ як сучасне європейське місто також впевнено розвивається у напрямі підвищення безпеки дорожнього руху», – зазначив Костянтин Усов.

Нагадаємо, за даними Патрульної поліції Києва, за січень-квітень 2021 року у столиці внаслідок ДТП загинули 27 людей і 557 травмовані.

Як відомо, із 17 до 23 травня Київ долучився до Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який присвячено обмеженню швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год у межах житлових та пішохідних зон у містах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]