Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Інтереси людей і країни повинні бути в пріоритеті над персональними амбіціями тих чи інших політиків

22 травня 2021 року, 7:00

Інтереси людей і країни повинні бути пріоритетними  над персональними амбіціями тих чи інших політиків. А боротьба з корупцією – спільним завданням для всіх гілок влади. А не використовуватися як інструмент тиску в політичній боротьбі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

Коментуючи ситуацію з масовими обшуками на ключових комунальних підприємствах столиці та в департаментах КМДА, мер наголосив на політичному підґрунті цих подій.

«Дуже багато за останні два тижні, не випадкових речей. Мета цього – зрозуміла. Очорнити, показати, що все погано в Києві, нічого не робиться, нічого не зроблено, Кличко відповідальний, і на підставі цього робити вже інші якісь кроки. Переконаний, що загострення цієї ситуації може мати негативні наслідки і дестабілізацію, як в Києві, так і в інших містах країни. Потрібно об’єднуватись перед тими викликами, які сьогодні постали. Інтереси людей і країни мають бути пріоритетом над персональними амбіціями тих чи інших політиків. Я завжди так говорив і завжди за це буду битись. Бо викликів сьогодні багато – захмарні тарифи, низькі зарплати, боротьба з коронавірусом, протистояння російській агресії», – наголосив Віталій Кличко.

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності розділення посад міського голови та голови КМДА, він підкреслив, що це – незаконно.

«Відповідно до Конституції, обраний киянами міський голова повинен бути призначений головою адміністрації. Двовладдя в столиці ні до чого хорошого не призведе і буде порушенням Конституції. А Президент як гарант Конституції не повинен її порушувати», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]