Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Кожен четвертий запит на інформацію надходить до КМДА через онлайн-форму», – Дмитро Загуменний

27 серпня 2020 року, 13:19

Кожен четвертий запит на інформацію, що надійшов до апарату Київської міської державної адміністрації з початку цього року, відправлений за допомогою онлайн-форми, розміщеної на сайті КМДА. Про це поінформував керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний.

«Кияни все більше надають перевагу зручним та швидким способам комунікації з міською владою, зокрема, для отримання публічної інформації. Загалом із початку року до апарату КМДА надійшло понад 4830 таких запитів і кожен четвертий із них – відправлений через онлайн-форму подачі запитів на інформацію, розміщену на офіційному порталі Києва. Крім цього, кияни активно використовують електронну пошту – понад 2600 запитів із загальної кількості», – зазначив Дмитро Загуменний.

Керівник апарату підкреслив, що лише 246 разів кияни скористалися скринькою для запитів, яка встановлена на першому поверсі адмінбудівлі КМДА, і лише трохи більше 170 запитів надійшло «звичайною» поштою.

 «Звісно, майбутнє – за цифровими технологіями, електронні послуги все більш популярні серед населення, адже це зручно, значно економить час, а в умовах карантину – ще в безпечно для власного здоров’я. До слова, аналогічний онлайн-сервіс існує і для журналістів. У рубриці «Для ЗМІ», заповнивши відповідну онлайн-форму, можна поставити запитання представникам міської влади, отримати коментар, інтерв’ю тощо», – сказав Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що подати запит на інформацію, розпорядником якої є КМДА, можна:

  • електронною поштою [email protected]
  • поштою на адресу: вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (із позначкою «Запит на інформацію»)
  • факсом за номером (044) 202-71-18

Також запит можна подати усно – телефоном за номерами: (044) 202-76-00, (044) 202-76-42.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]