Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Квести, каністерапія, вікторини та майстер-класи: у парку «Наталка» влаштували день психологічного розвантаження для діток і дорослих

31 липня 2022 року, 11:35

Із початком повномасштабної війни українці перебувають у стані стресу та постійної психологічної напруги. Найбільше від цього страждають діти. Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА провела соціально-інформативний захід психологічного розвантаження для дітей і дорослих «Kids day Redcross». Для цього у парку «Наталка» розмістили 10 локацій з різними активностями та квестами.

«Захід ідеологічно направлений на те, щоб трішечки підняти дух населення, допомогти зняти психологічну напругу. Наш стратегічний партнер Червоний Хрест міста Києва зробив цікаві івенти для дітей, до яких можуть долучитися і дорослі. Окрім того, поки діти займаються творчістю і вирішують логічні завдання, їхні батьки можуть отримати сервісну інформацію від «Центру комунікації» про заходи, які відбуваються в наших Vcentri Hub. Також можна дізнатися більше про консультаційні послуги для внутрішньо переміщених осіб», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Кожна з локацій, представлених у парку, присвячена окремій темі. Тут розташували зону аквагриму і рухливих вправ, майстер-класи з надання допомоги постраждалим, куточок медичних консультацій та безпрограшну лотерею. Також волонтери навчали дітей і дорослих як поводитися з домашніми тваринами. А ще малеча активно долучалася до каністерапії – знайомилися із собаками, які допомагають психологічно розвантажитися. Остання локація – від «Центру комунікації», де можна було більше дізнатися про історію Києва та взяти участь у цікавій вікторині.

«У парку встановили 10 локацій з різними активностями для дорослих та дітей, що відповідають принципам Товариства. Умовну мапу всіх зон відвідувачам вручали на вході. На кожній локації діти отримували спеціальну відмітку та мали зібрати чарівне слово – «Україна». Всі, хто успішно виконав завдання, отримали подарунки: розмальовки, мильні бульбашки, олівці та сік. Для того, щоб хоч частково поліпшити психологічний стан наших діток, ми запланували такі заходи в різних районах Києва», – зазначила голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Гоєнко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]