Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Лави київських лікарів поповнили близько 400 випускників медичних вишів – Микола Поворозник

04 серпня 2017 року, 18:02

Лави київських лікарів поповнили близько 400 випускників медичних вищих навчальних закладів. Коментуючи це, заступник голови КМДА Микола Поворозник зауважив, що така кількість молодих лікарів, працевлаштованих після випуску у столиці, є безпрецедентною. Наприклад, у 2016 році на роботу до медичних закладів Києва було направлено 272 молодих фахівця, а у 2015 – лише 186.

«Особливо важливим для міста є те, що завдяки випускникам певною мірою скоротилася нестача терапевтів, педіатрів, сімейних лікарів та лікарів медицини невідкладних станів», – наголосив Микола Поворозник.

Він розповів, що до розв᾽язання проблеми дефіциту лікарів первинної ланки  у столиці підходять системно. Так, вже не перший рік працює Міська цільова програма підготовки лікарських кадрів для закладів охорони здоров’я м. Києва, що передбачає навчання студентів за спеціальностями «Загальна практика – сімейна медицина» та «Педіатрія» за кошти місцевого бюджету.

«Цього року в амбулаторіях та центрах первинної медико-санітарної допомоги розпочнуть підготовку до роботи 20 випускників, що навчалися саме за цією програмою», – повідомив заступник голови КМДА.

Крім педіатрів, терапевтів і лікарів медицини невідкладних станів роботу також знайшли хірурги, анестезіологи, кардіологи, нефрологи, отоларингологи, офтальмологи тощо.

«Багато у чому такий результат із працевлаштування ми дістали завдяки політиці повної прозорості щодо наявності вакантних посад», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, вакансії для працевлаштування випускників вищих навчальних закладів 2017 року були заздалегідь оприлюднені на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я, тож інтерни мали повну інформацію про потенційні місця працевлаштування.

«Така практика вперше запроваджена Департаментом, вона дає змогу ефективно вирішувати одразу два проблемних питання. По-перше, ми скорочуємо дефіцит лікарів, а це підвищує рівень надання медичної допомоги та її доступності. По-друге, уникаємо корупційних ризиків, із якими молоді фахівці можуть стикатися при працевлаштуванні», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]