Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Літні тераси, що порушують правила благоустрою та не сплачують податки до бюджету, будуть демонтовані – Геннадій Пліс

15 червня 2017 року, 11:35

 

Сьогодні в Києві налічується більше тисячі літніх терас, із яких лише близько 400 сплачують податки до бюджету міста. Окрім того, значна кількість таких терас встановлені з порушеннями правил благоустрою, закриваючи пішохідні ділянки, спотворюючи вулиці міста. Такі об’єкти будуть демонтовані. Про це в інтерв’ю журналістам розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Є правила благоустрою Києва, яких необхідно дотримуватися, оскільки йдеться про безпеку, порядок і чистоту в столиці. По-перше, майданчик не повинен виходити на тротуари, зелені зони тощо. По-друге, має залишитись прохід для пішоходів (щонайменше 1,8 метра). Встановити терасу можна лише після перевірки Департаментом благоустрою та сплати пайової участі. Але, на жаль, більшість не дотримується цих правил», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Він нагадав, що на центральних вулицях взагалі заборонили робити будь-які прибудови.

«На таких вулицях як Хрещатик, Сагайдачного дозволено встановлення лише столів і парасоль», – підкреслив Геннадій Пліс.

На літню терасу обов’язково має бути інформаційний талон чи паспорт прив’язки.

«Якщо цих документів немає – то це незаконна діяльність, що підлягає сплаті штрафу та демонтажу. Однак наразі існує необхідність змін до чинного адміністративного кодексу в частині розміру штрафів за порушення благоустрою. Наразі максимальна сума штрафу 1,7 тис. грн, але цього недостатньо, щоб штраф був дієвим механізмом боротьби з порушниками. Сума повинна сягати кількох десятків тисяч гривень», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]