Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда передала авто ще одному дитячому будинку сімейного типу

04 червня 2019 року, 14:48

Сьогодні заступник голови КМДА Марина Хонда передала новий автомобіль дитячому будинку сімейного типу родини Ігоря та Олени Назаренків. Сім'я виховує шестеро дітей.

«Міська влада постійно опікується дітьми, що потребують батьківського піклування, та дбає про їхній добробут. Забезпечення дитячих будинків сімейного типу автомобілями є одним із наших основних завдань. У місті функціонує 24 дитячих будинки сімейного типу, де виховуються 177 дітей. Сьогодні усі родини забезпечені авто. З наступного року там, де автомобілі вже у поганому технічному стані, ми їх замінимо», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, на державному рівні існує проблема в тому, що витрати на дітей досить давно не переглядалися і залишаються на досить низькому рівні.

«Ми прийняли рішення, що місто буде встановлювати доплати для дитячих будинків сімейного типу, щоб спонукати до створення таких закладів та сприяти зменшенню кількості сиріт. На жаль, у нас зараз більше двох тисяч дітей, які потребують батьківського піклування, і в середньому 400 дітей щороку набувають статусу сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. Цифра достатньо серйозна, але ми маємо йти до того, щоб у нас не було будинків-інтернатів, а розвивалися дитячі будинки сімейного типу», – зауважила Марина Хонда.

Родина Назаренків опікується своїм дитячим будинком сімейного типу вже близько семи років. До Києва вони переїхали більш ніж два роки тому. Зараз виховують шістьох дітей, серед яких є діти-сироти та дитина з інвалідністю. Ідея створення такого будинку належить Олені Назаренко, а її чоловік Ігор із задоволенням підтримав дружину та з великим ентузіазмом виховує дітей.

Вручення ключів від автомобіля дитячому будинку сімейного типу родини Назаренко у Святошинському районі міста Києва

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]