Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда передала ключі від авто дитячому будинку сімейного типу

11 травня 2019 року, 14:46

Сьогодні, 11 травня, під час святкування Міжнародного дня сім’ї та Дня матері, заступник голови КМДА Марина Хонда передала ключі від автівки дитячому будинку сімейного типу. Автомобіль отримала родина Лелекач, яка на сьогодні виховує 10 дітей. Ще четверо дітей вже досягли 18-річного віку, навчаються у вищих навчальних закладах, проте й досі бажають залишатися у своїй великій дружній родині.

«У Києві більш ніж дві тисячі дітей-сиріт. Для нас важливо, щоби кожна дитина виховувалася у родині. Тому місто активно допомагає дитячим будинкам сімейного типу – закуповує квартири, автомобілі, допомагає матеріально. Зараз готується програма, яка дозволить отримувати знижки на ліки у комунальних аптеках», – наголосила Марина Хонда.

За її словами, минулого року за рахунок міського бюджету було закуплено 7 автомобілів для дитячих будинків сімейного типу, у цьому році буде придбано ще одне авто.

«Усі дитячі будинки сімейного типу будуть забезпечені транспортними засобами. Планується заміна транспорту там, де вони вже вичерпали свій ресурс. Також цьогоріч плануємо здати дві квартири для двох ДБСТ. Квартири вже придбані – зараз підшукуємо родини, які захочуть туди в’їхати», – зазначила Марина Хонда.

Довідково.

На сьогодні у Києві діє 24 дитячих будинків сімейного типу та 33 патронатних сім’ї.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, яка бере на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото - за посиланням.

 

 

 

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]