Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Підтримка ментального здоров’я киян – пріоритет міста

18 серпня 2023 року, 16:40

Розбудова комплексної системи піклування про ментальне здоров’я стає особливо актуальною в умовах повномасштабної війни. Підтримка ментального здоров’я киян – пріоритет міста. Про це наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час першої зустрічі Координаційного центру з питань ментального здоров’я міста Києва.

«Ми звикли стежити виключно за своїм фізичним здоров’ям, проте ментальне – не менш важливе. Через повномасштабне вторгнення в Києві постійно збільшується кількість людей, які потребують фахової допомоги у збереженні свого ментального здоров’я. На жаль, не всі люди можуть отримати необхідну допомогу вчасно. Бо дуже часто просто не розуміють, як важливо звертати увагу на свій ментальний стан, і не знають, де шукати допомогу в разі потреби. Кияни повинні знати, як допомогти собі та близьким у стресовій ситуації, куди звертатися. Формування нової культури підтримки ментального здоров’я є пріоритетним завданням для міста», – зазначила Марина Хонда.

На першому етапі триває збір анкет від надавачів послуг та від отримувачів. Результати допоможуть визначити спільні точки докладання першочергових зусиль щодо вдосконалення вже наявних сервісів та запуску нових, а також наблизити систему психосоціальної підтримки до містян.

«Для діяльності Координаційного центру з питань ментального здоров’я міста Києва зараз формуємо робочу групу. Її мета – оцінка потреб надавачів та отримувачів психосоціальної допомоги, картування сервісів, визначення потреб киян у сфері ментального здоров’я, а також координація з міжнародними організаціями», – розповіла заступниця голови КМДА.

Учасниками робочої групи можуть стати представники громадських організацій, які надають психосоціальну підтримку на території міста Києва. Для участі в робочій групі представникам громадських організацій та благодійних фондів необхідно заповнити коротку гугл-форму.

Нагадаємо, у Києві запрацював перший в Україні Центр стресостійкості.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]