Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Майже 10 тисяч киян взяли участь в опитуванні щодо соціально-психологічної підтримки в застосунку «Київ Цифровий»

18 квітня 2023 року, 10:29

Майже 10 тисяч киян взяли участь в опитуванні щодо соціально-психологічної підтримки в застосунку «Київ Цифровий», яке було розроблене спільно з Департаментом соціальної політики КМДА. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Повномасштабна війна дуже вплинула на психоемоційний стан киян та киянок – і це підтверджують результати опитування. Із 9 795 респондентів лише 11% зазначили свій стан як стабільний. Водночас 38% відчуває страх перед майбутнім та тривогу, характеризують свій стан як незадовільний через порушення сну та виснаження – 18%, постійне роздратування відчувають 12%, апатію – теж 12% і самотність – 9%», – зазначила Марина Хонда.

Вона наголосила, що сьогодні особливо важливо формувати нову культуру підтримки ментального здоров’я, і місто має відіграти у цьому свою роль. Так, за результатами опитування 51% (5 538 респондентів) у складні часи звертаються за підтримкою до друзів та близьких, і лише 8% – до психологів. Однак 24% (4 290 опитаних) виявили бажання в майбутньому звернутися за допомогою до фахівців, і 9% наразі вже відвідують психолога.

«Звертатися за потреби до психологів – це важлива частина турботи про власне ментальне здоров’я. Адже тільки фахівці можуть надати кваліфіковану допомогу. Із результатів опитування ми бачимо, що люди хочуть піклуватися про власне ментальне здоров’я. Цікаво, що найбільш активну участь в опитуванні і готовність отримати фахову допомогу продемонструвала молодь, 24-35 років. Ми як місто готові допомогти, і за результатами опитування Центр стресостійкості, що відкрився нещодавно, розробить тренінги психоемоційної стійкості», – зазначила заступниця голови КМДА.

Окрім того, 29% (4 210 респондентів) зазначили, що їм найкраще допомагає подолати стрес робота та побут, а 23% – фізична активність.

Нагадаємо, що міська влада регулярно проводить опитування громадської думки у застосунку «Київ Цифровий». Це дозволяє визначати пріоритетні шляхи розвитку різних сфер життєдіяльності міста.

«Все більше користувачів долучаються до опитувань і голосувань у «Київ Цифровий». Саме ваш фідбек і активна участь допомагають нам опрацьовувати актуальні питання. Продовжуємо розвивати інструменти електронної демократії в Києві разом з вами», – зазначив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]