Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Послуга реабілітації дітей з інвалідністю має бути максимально наближена до отримувачів

14 грудня 2020 року, 13:47

У 2021 році в Києві розпочнеться створення низки закладів для реабілітації дітей з інвалідністю. Це дасть змогу наблизити послугу до місця проживання і охопити більшу кількість дітей. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Ми звикли, що соціальна політика – це різні виплати, матеріальна допомога. Але перш за все, це – надання якісної соціальної послуги, зокрема, реабілітації для дітей з інвалідністю. У Києві є два спеціалізовані інтернати для дітей з інвалідністю. Але одне з наших головних завдань – зробити так, щоб діти змогли отримувати послугу, наближену до місця проживання, тобто, виховувалися в родинах, а не проживали в інтернатах. Тому ми поставили собі амбітну мету: у кожному районі створити можливість отримувати ці базові послуги: від народження і до тих пір, поки вони будуть потрібні. Тобто створити закритий  цикл. Це серйозне завдання, і в нас вже є вже план, як це буде втілюватися в життя. Ми чудово розуміємо, що для надання послуг маємо створити матеріально-технічну базу, адже це не лише приміщення, а й фахівці. Надання цих базових послуг – це не просто допомога дитині, а й допомога усій родині», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що на сьогодні у Києві налічується майже 12 тисяч дітей з інвалідністю, і їхня кількість за останні роки зростає. Створення мережі закладів, що будуть надавати послуги реабілітації, також дасть можливість батькам нормально працювати та розвантажити родини психологічно.

Реконструкція центрів та відділень реабілітації розпочнеться в 2021 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]