Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Представники КМДА пройдуть навчальний курс із безбар’єрності

07 березня 2024 року, 16:04

Працівники структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації пройдуть курс із безбар’єрності від громадської спілки «Ліга сильних». Навчання організовано на виконання Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року в Києві. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«Під час реалізації Плану заходів на 2023-2024 роки окрему увагу надаємо навчанню і проведенню роз’яснювальної роботи серед тих, хто формує міські політики. Для нас важливо, щоб фахівці, дотичні до міських процесів, мали комплексне розуміння стратегічного поняття безбар’єрності та її складових. А також враховували вимоги безбар’єрності при розробці та впровадженні рішень на місцях. Для цього ми звернулися до громадської спілки «Ліга сильних», аби вони організували та провели навчальний курс для працівників структурних підрозділів КМДА. Під час навчання ми разом детально проаналізуємо проєкти з реконструкції муніципальних об’єктів і споруд. Щоб всі мешканці та гості нашого міста могли однаково користуватися послугами і сервісами», – зазначила Марина Хонда.

Зокрема, за її словами, під час навчання йтиметься про нормативно-правове регулювання безбар’єрності, про основні її стратегічні цілі, завдання та очікувані результати. Також порушать питання етики спілкування з людьми з інвалідністю, коректної комунікації як основу інклюзивності послуг. Крім того, обговорять соціальну реінтеграцію Захисників і Захисниць України. Зупиняться на архітектурних вимогах та рішеннях для забезпечення фізичної безбар’єрності на вулицях, дорогах, у громадському транспорті, будівлях. А також йтиметься про доступ до інформації в різних форматах, із використанням технологій: із придатним для зчитування програмами екранного доступу, шрифтом Брайля, великошрифтовим друком, аудіодескрипцією. Окрему увагу учасники курсу нададуть адаптації робочих матеріалів для людей із порушенням зору, слуху, внаслідок інтелектуальних порушень.

Загалом участь у навчанні візьмуть працівники департаментів і управлінь КМДА, а також представники комунальних підприємств.

Крім того, експерти громадської спілки «Ліги сильних» долучаться до розробки комунікаційної стратегії, що супроводжуватиме реалізацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору саме в Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]