Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Протягом липня фахівці телефону довіри 15-00 надали більше півтори тисячі психологічних консультацій

01 серпня 2023 року, 14:09

Протягом липня фахівці телефону довіри 15-00 Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надали 1 509 психологічних консультацій. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Упродовж липня на телефон довіри Центру надійшло 1 509 звернень. І це майже на 61% більше, ніж у червні. Водночас 378 жінок та 34 чоловіки зателефонували саме через домашнє насильство. Люди зверталися через панічні атаки, фантомні звуки вибухів, надмірну тривогу щодо власної смерті та втрати близьких, переживання знову жити під російською окупацією. Також надходили звернення щодо того, як подолати кризу у стосунках, налагодити спілкування з дітьми та пережити розлучення», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, збільшилася і кількість жінок із дітьми, які перебували в кімнатах кризового реагування та притулках. Зокрема, послугами кімнат кризового реагування протягом місяця скористалися 19 жінок та 12 дітей, а притулків – 6 жінок та 5 дітей.

«У Києві також працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які оперативно реагують на запити постраждалих від домашнього насильства. Їхня мобільність дає можливість швидше зреагувати на випадок насильства, надати фахову соціально-психологічну допомогу, і за необхідності скерувати до інших служб. За місяць працівники бригад надали 93 консультації. 7 людей потребували тимчасового безпечного перебування, тому їх направили до кімнат кризового реагування. Ще 16 людей перенаправили до кейс-менеджерів, бо вони потребували довготривалого консультування та ведення випадку. Найбільше екстрених та планових виїздів мобільні бригади зробили до Шевченківського, Дніпровського, Деснянського та Оболонського районів столиці», – додала заступниця голови КМДА.

Марина Хонда закликала не соромитися та обов’язково звертатися до фахівців, якщо ви відчуваєте, що вам погано й без сторонньої допомоги вам не обійтися.

Міська служба телефону довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу безпосередньо в Центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за адресою: вул. Юрія Іллєнка, 20.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]