Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Майже півтори тисячі жінок і дівчат відвідали лівобережний простір «Вільна» – Марина Хонда

25 вересня 2023 року, 15:08

За три місяці роботи лівобережний простір «Вільна», що функціонує на базі Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, відвідали майже півтори тисячі жінок і дівчат. Із них – 361 жінка із числа внутрішньо переміщених осіб та 145 – з інвалідністю. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Протягом трьох місяців роботи лівобережний простір «Вільна» відвідали понад 1 360 жінок та дівчат. Це жінки з різних сфер, із різними життєвими історіями та проблемами. Але всіх їх об’єднує одне – вони потребують підтримки та розуміння. Цей простір – місце, де кожна жінка може бути собою, знайти свою силу та відчути, що вона не сама. Відвідувачки знаходять тут не лише нових подруг і підтримку, а й надію на краще майбутнє. Якщо ви знаєте жінку або дівчину, яка потребує допомоги у вирішенні своїх проблем, запропонуйте їй прийти до безпечного простору, де кожна відчуває себе вільною», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, у просторі постраждалі від насильства також можуть поділитися своїм досвідом та отримати комплексне перенаправлення до спеціалізованих служб і служб психосоціальної підтримки.

Зокрема, у просторі «Вільна» жінки та дівчата безоплатно отримують низку послуг:

  • групові та індивідуальні сесії із психологинею;
  • тематичні зібрання за чаєм або кавою;
  • консультації щодо спеціалізованих сервісів і служб психосоціальної підтримки;
  • творчі майстер-класи (малювання, рукоділля, театральне мистецтво, кулінарія тощо);
  • спортивні заняття (йога, пілатес, танці тощо);
  • кар’єрні сесії (історії успіху відомих жінок, профорієнтація, пізнавальні лекції від лікарів, психологів та експертів у різних сферах діяльності, розмовні клуби з української та англійської мов).

Адреса лівобережного простору «Вільна»: вул. Райдужна, 6-А (2 поверх).

Графік роботи: середа-неділя, з 11:00 до 20:00.

Стежити за анонсами заходів, які проходять у просторі «Вільна», можна в соціальних мережах: Facebook та Telegram.

Довідково.

Діяльність простору здійснюється завдяки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки уряду США (Бюро USAID із питань гуманітарної допомоги) через імплементаційного партнера – Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]