Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Протягом січня на телефон довіри надійшло майже 600 звернень щодо домашнього насильства

01 лютого 2024 року, 15:50

Протягом січня на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1 367 звернень, із них 579 – щодо домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«У січні до фахівців Центру по допомогу та підтримку звернулися 481 жінка та 98 чоловіків. Також мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надали 182 консультації щодо домашнього насильства очно, телефоном та онлайн. Нагадаю, також можна викликати бригаду соціально-психологічної допомоги, зателефонувавши на телефон довіри. За необхідності мобільні бригади можуть перевезти постраждалих до безпечного місця: кризової кімнати чи притулку», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, протягом місяця в кімнатах кризового реагування перебували 12 жінок, 11 дітей та 1 чоловік. У притулку – 4 жінки та 5 дітей.

«Найбільше звернень залишається щодо фізичного насильства, утім фіксуємо ще тенденцію збільшення кількості звернень щодо економічного. Якщо ви або хтось із ваших близьких постраждали від насильства або розумієте, що існує загроза, обов’язково звертайтеся по фахову допомогу. Пам’ятайте, що право на захист і підтримку має кожен та кожна!» – наголосила заступниця голови КМДА.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Крім того, Національна соціальна сервісна служба України розробила інформаційну пам’ятку щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Із пам’яткою можна ознайомитися за посиланням: https://e.surl.li/juaztq.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]