Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Розбудова дієвої системи відновлення та підтримки ментального здоров’я киян є важливим завданням для столиці (+фото)

13 листопада 2023 року, 17:33

Розбудова дієвої системи відновлення та підтримки ментального здоров’я киян є важливим завданням для столиці. Про це наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час першої стратегічної сесії з питань розбудови ментального здоров’я.

«Розбудова дієвої системи відновлення та підтримки ментального здоров’я киян є комплексним завданням, що потребує спільних зусиль міської влади, фахівців галузі та громадських організацій. Сьогодні учасники стратегічної сесії працювали над розробкою ефективної системи взаємодії та співпраці надавачів послуг із підтримки ментального здоров’я киян. Зокрема, уже почали напрацьовувати механізми для дієвої координації між різними структурами», – зазначила Марина Хонда.

У межах стратегічної сесії сформовані робочі групи з науковців, представників департаментів та районних у місті Києві державних адміністрацій, керівників громадських організацій і благодійних фондів, практичних психологів для розробки механізмів вирішення питань доступу киян до сервісів із підтримки ментального здоров’я в місті.

«Важливо враховувати, що потреби киян у сфері ментального здоров’я можуть змінюватися з часом. Тож система психологічної допомоги повинна бути гнучкою та задовольняти актуальні запити киян у питаннях підтримки та відновлення ментального здоров’я. Дякую учасникам стратегічної сесії за конструктивну співпрацю та пошук рішень. Я впевнена, що спільними зусиллями ми зможемо створити ефективну систему підтримки ментального здоров’я киян», – наголосила заступниця голови КМДА.

Партнерами реалізації стратегічної сесії виступив україно-швейцарський проєкт «Психічне здоров’я для України» (MH4U).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]