Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: У березні кількість консультацій щодо домашнього насильства, наданих мобільними бригадами, зросла в 8-ми районах Києва

04 квітня 2024 року, 13:55

Протягом березня на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству кількість звернень збільшилась на 9%. Показник консультацій, наданих мобільними бригадами, теж зріс у 8-ми районах Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«За березень до Служби «Телефон довіри» надійшло 1 427 звернень. У цифрах – це зростання на 9%, утім за ними стоять 115 випадків, коли люди потребували допомоги й отримали її. Кількість консультацій наданих мобільними бригадами теж зросла майже в усіх районах Києва, окрім Подільського та Печерського», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, в Шевченківському районі мобільні бригади надали на 11% більше консультацій, в Оболонському – на 10%, у Солом’янському та Деснянському – на 9%, у Голосіївському та Святошинському – на 4%, у Дарницькому та Дніпровському – на 3%.

«Переважають, як і минулого місяця, запити на психологічну допомогу. Дзвінків щодо домашнього насильства надійшло понад 40%. Зазначу, що порівняно з лютим кількість дзвінків від чоловіків дещо зменшилась – із 132 до 113. Тож нагадаю: якщо ви або хтось із ваших близьких постраждали від насильства чи опинились у загрозливій ситуації, обов’язково звертайтеся до фахівців. Вам нададуть консультацію та допомогу незалежно від статі, місця реєстрації чи інших соціальних характеристик. А за потреби мобільна бригада перевезе до безпечного місця», – наголосила заступниця голови КМДА.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (з мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру у Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100068920131621 та Instagram https://www.instagram.com/kmc.gender/.

Телефон довіри 1500

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]