Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Маркування «Зроблено в Києві» повинно бути приводом для гордості – Геннадій Пліс

27 травня 2016 року, 18:53

Столичній економіці є чим пишатися, а маркування «Зроблено в Києві» може і повинно бути приводом для гордості. Про це під час відвідування виставки-презентації продукції київського товаровиробника «Зроблено в Києві» заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – місцеві компанії вже зараз демонструють надзвичайно високий рівень якості продукції.

«У Києві сьогодні працює 709 підприємств, на яких зайнято 120,8 тисяч робітників. Загальний обсяг реалізованої продукції за основними видами промислової діяльності у порівнянні з першим кварталом 2015 року зріс на 18,6 % та склав 36,7 млрд грн. Це мовою цифр. На практиці ж я побачив багато не просто цікавих, а справді корисних та якісних розробок, які виготовлені на наших потужностях. Підприємство не лише виготовляє продукцію та дає роботу людям, але й працює на благо економіки столиці», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

У свою чергу, директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко наголосив, що більшість столичних компаній працюють і на задоволення експортних потреб, і для внутрішнього ринку.

«Ми маємо окреслити чіткі завдання для реальної підтримки київського виробника. А це залежить від того, наскільки швидко ми зможемо модернізувати промислове виробництво, зменшити залежність від імпорту промислових товарів завдяки освоєнню їх виробництва вітчизняними підприємствами, зменшити обсяги споживання енергоресурсів шляхом модернізації енерговитратного технологічного обладнання промислових підприємств», – зазначив Максим Кузьменко.

Обидва чиновники пообіцяли докласти зусиль, щоб підтримати ефективних виробників, особливо у залученні їх до задоволення потреб комунального господарства.

«Наше завдання – стимулювати своїх, а не працювати на економіку інших країн», – підсумував Геннадій Пліс.

Нагадаємо, у виставці взяли участь близько 100 промислових підприємств-виробників з 10 районів міста, 2 столичних наукових парки, кластер легкої промисловості. На заході були представлені кращі зразки промислової продукції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]