Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підвищення України у рейтингу Doing Business відбулось завдяки спрощенню сплати пайової участі

02 листопада 2017 року, 14:44

 

Підвищення України у рейтингу Doing Business підтверджує впевнений рух до змін. Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої зміні рейтингу, що відбулася сьогодні за участю першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, депутата Київради Ольги Балицької та представників експертних груп.

«Це небувалий результат за всю історію нашої держави. У самому звіті Doing Business-2018 зазначається, що такий результат став можливим завдяки прийнятому Київрадою новому порядку сплати пайової участі. Ці рейтинги впливають не лише на інвестиційну привабливість Києва. По суті, впорядкувавши порядок сплати пайової участі та знизивши її ставку, ми зробили потужний крок до подолання корупції. Так, спочатку були певні дискусії щодо того, як нововведення позначаться на бюджеті, але всі хвилювання були однозначно марними, оскільки доходи міста лише за перше півріччя 2017 року істотно збільшилися. І зараз фактично немає забудовників, які б не сплачували пайову участь», – зазначила Ольга Балицька.

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс погоджується: спрощення порядку нарахування та сплати пайової найбільш суттєво вплинули на зміну рейтингової позиції.

«Одним із основних досягнень, які маємо завдяки цьому рейтингу, я вважаю не тільки суттєве підвищення України в ньому. Як на мене, не менш вагомим є продемонстроване нами вміння працювати консолідовано і командно, незалежно від політичних та інших уподобань. Адже серед тих, хто був залучений до напрацювання механізму спрощення пайової, були спеціалісти з діаметральними поглядами. Однак для кожного пріоритетним був результат, якого хотіли досягнути. І ми досягнули його», – наголосив Геннадій Пліс.

На його думку, спрощення порядку нарахування та сплати пайової – це той важливий внесок, який зробив Київ для рейтингу Doing Business та інших оцінок, які даватиме міжнародна спільнота владі країни та міста.

«Чим більше буде таких кроків, тим більш упевнено почуватимемося всі ми – і влада, і бізнес, і люди», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]