Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Майже 27 тисяч містян взяли участь в опитуванні щодо ментального здоров’я в застосунку Київ Цифровий (+фото)

10 жовтня 2023 року, 15:36

Майже 27 тисяч містян взяли участь в опитуванні щодо ментального здоров’я в застосунку Київ Цифровий. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час брифінгу до Всесвітнього дня ментального здоров’я.

«Місто ініціює низку досліджень, які допомагають краще зрозуміти актуальні потреби киян у системі підтримки ментального здоров’я. Перше опитування в застосунку Київ Цифровий ми проводили у квітні, а друге – у жовтні. Показник самотності залишається стабільним – 18%. Зазначу, що у другому опитуванні взяли участь 26 473 респонденти. І за його результатами – майже кожен п’ятий киянин чи киянка відчувають самотність. Це дуже тривожний показник. Самотність – це не просто відсутність близьких людей у житті. Це деструктивне відчуття порожнечі, яке може призвести до депресії, проблем зі здоров’ям», – наголосила Марина Хонда.

За її словами, навесні киянам найбільш допомагали долати стрес робота та побут – 29%, а також фізична активність – 23%. Водночас у жовтні 2023 року динаміка не змінилася – містяни так само знаходять найбільшу розраду в роботі – 25%.

«Результати опитувань, які ми проводимо, показують, що культура звернення до психологів досі не сформована. Натомість найчастіше кияни обирають для зниження стресу занурення в роботу. Звернення до психологів критично низькі як у квітні, так і в жовтні – 2% та 3% відповідно. Формування культури звернення за психологічною підтримкою до кваліфікованих фахівців – це один із наших пріоритетних напрямів у розбудові системи ментального здоров’я в Києві. Тому ми ініціюємо проведення стратегічної сесії, де напрацюємо спільні рішення для розбудови комплексної системи. Запрошуємо фахівців галузі долучитись до стратегічної сесії, заповнивши форму», – зазначила заступниця голови КМДА.

«Цифра не є панацеєю або чимось екстраординарним. Це зручний інструмент, де з одного боку – люди, які формують сервіс, а з іншого – ті, хто отримує цей сервіс. Щоб дізнатися думку киян, ми регулярно використовуємо інструменти електронної демократії. Зокрема опитування про ментальне здоров’я, у якому взяли участь понад 25 000 користувачів. Для міста – це актуальні і достовірні дані для аналізу і комплексних рішень. У наші дні якісна психологічна підтримка дуже важлива», – сказав заступник голови КМДА і керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]