Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Майже 7500 вимушених переселенців отримали талони, що дають право на допомогу від столиці в міських терцентрах

01 серпня 2022 року, 14:58

У столичних Центрах надання адміністративних послуг 7480 внутрішньо переміщених осіб отримали талони, що дають право на отримання допомоги від столиці в міських терцентрах. Ідеться про допомогу від Гуманітарного штабу Києва, а саме про продуктові набори. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні ми маємо гуртуватися і допомагати один одному чим можемо. Одне із завдань міста – підтримка українців, які змушені були покинути свої домівки через бойові дії. З цією метою з резервів Гуманітарного штабу Києва виділено майже 1500 тонн продуктів для надання переселенцям», – розповів Микола Поворозник.

Він також додав, що за п’ять днів продуктові набори отримали близько 2420 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадуємо, що всього 100 тисяч наборів продуктів довготривалого зберігання підготував Гуманітарний штаб Києва для внутрішньо переміщених осіб. У разі збільшення зареєстрованих вимушених переселенців у столиці місто в найкоротший термін готове підготувати додаткові набори в необхідній кількості.

В 11 міських ЦНАПах працюють 110 фахівців, які оформлюють талони на отримання продуктових наборів. Механізм отримання допомоги оптимально спрощено і саму процедуру організовано максимально зручно для людей.

Внутрішньо переміщеним особам потрібно з паспортом та довідкою про взяття на облік як ВПО, довідкою про присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків прийти до одного з міських ЦНАПів та отримати талон, що дає право на отримання допомоги від столиці в міських терцентрах. Для цього у ЦНАПі на рецепції необхідно отримати номер електронної черги і відповідно до нього вже отримати талон на отримання допомоги.

Аби не стояти у черзі, записатися на прийом у ЦНАП можна через міський застосунок «Київ Цифровий», або через Портал надання адміністративних послуг і приїхати вже на визначений час. Після отримання талону, протягом 45 днів, внутрішньо переміщені особи можуть забрати свій продуктовий набір у будь-якому з 33-х місць видачі. Перелік усіх адрес вказано на зворотному боці самого талона.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]