Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Історії двох рятувальників КАРС «Київська служба порятунку» та двох працівників КО «Муніципальна охорона» обрали для проєкту «Звитяжні. Історії Героїв» (+фото)

01 серпня 2022 року, 14:29

Біля центрального входу в парк «Наталка» триває тематична виставка #Звитяжні, яка розповідає героїчні історії столичних рятувальників, правоохоронців, військових, волонтерів та медиків, які самовіддано роблять свою роботу, незважаючи на виклики війни. Серед них є також розповіді про рятувальника КАРС «Київська служба порятунку» та двох працівників КО «Муніципальна охорона». Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Рятувальники «Київської служби порятунку» часто під звуки повітряної тривоги чи навіть ракетних ударів згруповано виїжджають на місце надзвичайної ситуації.

Павло Бутенко, один із учасників виставки #Звитяжні, розповідає, що в таких випадках у всіх єдине бажання: «аби без жертв», а також питання: «чому страждає мирне населення від ворожих рук окупантів?» Тож найскладніше в його роботі – розуміти, що від тебе може залежати чиєсь життя.

Також і для другого учасника проекту #Звитяжні, рятувальника Євгена Таценка, найбільша складність – бачити заплакані очі людей, рідні яких залишалися під завалами багатотонних плит. Проте віра в перемогу та постійна робота над собою допомагають долати всі професійні виклики.

Аліна Файзуліна приєдналася до «Муніципальної охорони» у перші дні повномасштабної війни. Весь час разом із колегами вона охороняє об’єкти критичної інфраструктури міста Києва, вистежує підозрілих громадян.

«Разом із правоохоронцями та СБУ, що прибували на наші виклики, неодноразово успішно затримували правопорушників, які передавали дані про важливі об’єкти ворожій стороні, ставили геомітки або скоювали інші злочини», – розповідає охоронниця. Для неї найскладнішим у роботі був графік, адже працювати доводилося 24/7, повністю присвячуючи себе охороні Києва. Проте підтримка колег, рідних та всіх українців, які сьогодні єдиним фронтом захищає Україну від ворога, надає їй енергії та допомагає впоратись із всіма негараздами.

Четвертий учасник виставки #Звитяжні – Борис Карпук. Він сформував мобільну групу з 5 представників КО «Муніципальна охорона», що відповідальна за охорону об’єктів комунального майна, які можуть бути ціллю для диверсійно-розвідувальних груп ворога.

«Одним із таких важливих об’єктів у перший тиждень гарячої фази була одна з небагатьох АЗС, яка заправляла паливом військовий та спеціальний транспорт екстрених служб. Біля автозаправки був важливий залізничний вузол для підтримки логістики ЗСУ. Під час охорони цього об’єкту ми затримали чотири групи корегувальників ворожого вогню, які фотографували позиції ЗСУ, блокпости і важливі об’єкти та передавали цю інформацію ворогу. Викрили навіть жінку похилого віку, яка співпрацювала з представниками країни-агресора», – розповідає Борис Карпук.

Найскладнішим у роботі для нього є відповідальність за життя і здоров’я кожного члена екіпажу групи швидкого реагування. Але Борис Карпук вірить в перемогу України та робить усе на своєму фронті.

Більше історій Героїв сьогодення можна прочитати на стендах у парку «Наталка» або на сторінці у Facebook Департаменту суспільних комунікацій КМДА. Триватиме виставка до кінця серпня.

Виставка «Звитяжні. Історії Героїв»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]