Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мер Києва Віталій Кличко презентував проект Capital English for Police

28 березня 2016 року, 16:28

Мер Києва Віталій Кличко презентував проект Capital English for Police у Головному управлінні Національної поліції в місті Києві.

Мер розповів, що столична влада у вересні 2015 року запустила проект безкоштовних курсів англійської мови Capital English, який користується великою популярністю у киян. І тепер у рамках кампанії з масового вивчення англійської київська адміністрація поширює проект і на Національну поліцію з метою поліпшення рівня англійської працівників усіх ключових підрозділів поліції в Києві. Проект стартував у рамках пілоту – річного курсу англійської мови для Служби 102 столиці. Щоб у разі дзвінка іноземного гостя до Служби 102, правоохоронці могли надати якісну допомогу.

Віталій Кличко підкреслив, що знання англійської мови відкриває багато можливостей для персонального і професійного розвитку. А для поліції це і запорука ефективної роботи, оскільки до Києва приїжджає багато іноземних гостей.

«Це питання професійних якостей поліцейських, ще один крок у реформуванні правоохоронних органів. Англійська мова – мова міжнародного спілкування. У вересні 2015 року ми запустили проект безкоштовних курсів англійської мови для населення Capital English. Наразі 6 000 мешканців столиці успішно пройшли курс англійської. І тепер ми впроваджуємо проект Capital English for Policе, який зробить київську поліцію не тільки сучасною, якою вона вже є, а ще більш комунікабельною і такою, яка відповідає міжнародним стандартам. Будемо раді, якщо наші хлопці і дівчата добре володітимуть англійською і надаватимуть якісний сервіс для іноземців», – зазначив Віталій Кличко.

Начальник Служби 102 Національної поліції в місті Києві Іван Коноваленко розповів, що протягом доби Служба 102 у Києві приймає близько 5 тисяч викликів і звернень від громадян.

«І щодоби ми приймаємо близько 30-40 повідомлень від іноземних громадян, більшість з них звертаються англійською. І тепер завдяки вам ми підтягнемо знання з англійської до належного рівня», – звернувся поліцейський до Віталія Кличка.

У свою чергу керівник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко подякував меру і зазначив, що це необхідна програма для поліції.

«Знання англійської дасть можливість поліцейським ефективніше реагувати на звернення іноземців і розкривати скоєні злочини. Для мене особисто вивчення англійської – це теж планка, яку я повинен взяти», – пожартував Андрій Крищенко.

Він зазначив, що після Служби 102 до вивчення англійської долучаться і інші служби Національної поліції.

Мер підкреслив, що курси англійської для поліцейських безкоштовні. Для цього столична влада залучає донорську допомогу: це і посольства, і міжнародні організації, і корпорації.

У рамках проекту для працівників Служби 102 було розроблено спеціальну програму навчання з урахуванням специфіки роботи. Програма включає 120 годин для кожної з 10 груп. Навчання у групах для 120 поліцейських Служби 102 вже розпочалися.

Проект Capital English було створено завдяки підтримці партнерів та волонтерів, при цьому з бюджету не було витрачено жодної копійки. Партнерами Проекту Capital English є Британська Рада в Україні, мовні школи IQ Planet та Speak Up, Cambridge Assessment, 10 Minute School, платформа It's Quiz, Kyiv Lions Club та компанія SendPulse.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]