Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ми маємо створити й підтримувати структуру, яка закладе основи нового рівня безпеки в столиці – Геннадій Пліс

27 січня 2017 року, 12:03

Безпечне місто – це комплекс заходів, спрямований на комфорт і захищеність мешканців. Так вважає перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – ті кроки, які вживає міська влада у цьому напрямі, дозволять містянам відчути якісні перетворення вже найближчим часом.

«Нещодавно ми відкрили дата-центр. Це, безумовно, значний крок до підвищення рівня публічної, техногенної, екологічної безпеки столиці. Адже питання не в кількості встановлених камер – важливо, щоб вони були об’єднані в єдину систему захищених даних. Не менш важливо, щоб використання цієї системи та управління нею здійснювалися фахівцями, щоб дотичні служби могли у разі необхідності швидко реагувати на подію. Тобто ми маємо створити й підтримувати структуру, яка закладе основи нового рівня безпеки у місті», – підкреслив Геннадій Пліс.

Він зауважив, що до відкритого днями єдиного комплексу залучатимуться вже наявні в столиці системи відеоспостереження.

«Також використовуватимуться пересувні комплекси збору відеоінформації, зокрема безпілотні механізми. Особливу увагу приділятимемо контролю за в’їздами до міста. Такі заходи підвищать не тільки безпеку самих киян, але і їхнього майна», – впевнений Геннадій Пліс.

Він нагадав, що наразі фрагменти системи «Безпечне місто», які працюють в режимі віддаленого доступу, розгорнуті в головних управліннях Нацполіції та СБУ. Надалі планується долучити до системи пожежну, рятувальну, медичну, дорожню та інші комунальні й державні служби, розповів Геннадій Пліс.

Окрім того, він зауважив, що вибір виконавців проекту «Безпечне місто» здійснювався через систему Prozorro, завдяки якій у минулому році місто зекономило півмільярда гривень.

«Головне завдання команди Віталія Кличка – забезпечити мешканцям столиці комфортне та безпечне життя. І ми робимо для цього все можливе», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]