Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ми об’єднали зусилля громади, провідних міжнародних експертів і ключових партнерських організацій для досягнення цілі «90-90-90» – Микола Поворозник

21 листопада 2016 року, 14:57

Розуміючи усю відповідальність досягнення амбітної цілі «90-90-90» та стислі часові рамки для її реалізації, ми об’єднали зусилля громади, провідних міжнародних експертів та ключових партнерських організацій. Про це розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виступу на відкритті третьої національної науково-практичної конференції із питань ВІЛ-інфекції/СНІДу «За кожне життя разом: прискорення до мети 90-90-90».

«Київ першим у регіоні Східної Європи та Центральної Азії та єдиний серед великих міст України приєднався до Fast Track, а також до Паризької декларації, заявивши про готовність до прискореного подолання епідемії ВІЛ-інфекції у мегаполісах (Fast Track Cities Initiative). 6-го квітня Київський міський голова Віталій Кличко підписав із ЮНЕЙДС ініціативу Fast Track Cities. Ми провели аналіз поточних ресурсів і разом із ключовими партнерами виявили прогалини. Координаційна рада з ВІЛ/СНІДу Київської міської державної адміністрації розробила стратегію і план дій із досягнення мети «90-90-90» в Києві. За підтримки PEPFAR-Україна, CDC і USAID, визначено заходи, які могли б допомогти швидше досягти цілей Fast Track Cities Initiative і досягнути контролю епідемії у м. Києві. Ми визначили перші, найважливіші кроки, які, на нашу думку, закладуть фундамент спільного успіху у найближчі 4 роки. І перше – це охоплення антиретровірусною терапією усіх людей із ВІЛ, які сьогодні перебувають під медичним спостереженням. Уже до кінця 2017 року їх кількість перевищить 12 тисяч. І в цьому є неоціненною допомога Надзвичайної ініціативи Президента США із надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR), Фонду Олени Пінчук «Анти-СНІД», – сказав Микола Поворозник.

За його словами, Київ не лише має забезпечити реалізацію заходів у рамках Fast Track, але й набути досвіду для швидкого залучення до глобальної ініціативи наступних десяти великих міст України.

«Наші очікування допомоги від міжнародної спільноти ґрунтуються на безумовному дотриманні взятих на себе зобов’язань та успішності за кожним напрямом діяльності. І чим вище результат, чим ефективніші наші заходи, тим більш вагомою буде зовнішня допомога міжнародних партнерів», – зауважив заступник голови КМДА.

Микола Поворозник висловив сподівання на те, що набутий досвід стане вагомим внеском у становлення та розбудову системи громадського здоров’я в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]