Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: Минулого року у столиці 77 дітей та 284 дорослих хворих на гемофілію забезпечено необхідним лікуванням

17 квітня 2021 року, 10:21

Минулого року у столиці 77 дітей та 284 дорослих хворих на гемофілію забезпечено необхідним лікуванням. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«17 квітня у всьому світі відзначають Всесвітній день гемофілії. Гемофілія – переважно спадкове генетичне захворювання, яке ослаблює здатність організму до коагуляції (згортання) крові – процесу, необхідного для зупинки кровотечі. Простими словами: хворі на гемофілію при найменших травмах із кровотечами можуть стекти кров’ю, внутрішні ж кровотечі – загрожують життю таких людей», – написав Микола Поворозник.

За його словами, у столичних медзакладах перебуває 284 дорослих та 80 дітей з різними формами гемофілії та хворобою Віллебранда.

«Основним та найефективнішим методом профілактики та лікування кровотеч у хворих на гемофілію є замісна гемостатична терапія концентратами факторів зсідання крові. У столиці хворих на гемофілію лікарськими засобами забезпечують за кошти міського бюджету в рамках цільової програми «Здоров’я киян» та за кошти державного бюджету», – зазначив Микола Поворозник.

До прикладу: у 2020 році на лікування хворих на гемофілію профінансовано 130 360,05 тис. грн, із них:

- міський бюджет – 89 097,31 тис. грн;

- державний бюджет – 41 263, 05 тис. грн.

За словами Миколи Поворозника, за рахунок цих коштів у 2020 році вдалося забезпечити необхідним лікуванням 77 дітей та 284 дорослих хворих на гемофілію. Крім того, з 2009 року у Києві діти отримують профілактичне лікування. А протягом останніх двох років профілактичне лікування у столиці отримують і дорослі пацієнти з важкою формою гемофілії. Результат профілактичного лікування – зменшення частоти госпіталізацій «на вимогу» з приводу кровотеч. У порівнянні з 2019 роком у минулому році кількість госпіталізацій зменшилася на 57%.

«У столиці показники лікування та профілактики гемофілії найкращі. У столичному профільному медзакладі застосовують сучасні препарати та лікують за міжнародними стандартами. І я знову повторюся: наші лікарі найкращі!» – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]